Renovatie-velsertunnel-2016

Q&A Hoe blijf ik op de hoogte tijdens de Velsertunnel renovatie?

We tellen af…. De Velsertunnel is dicht…. of bijna – ligt er net aan wanneer u dit precies leest. De 9 maanden in het teken van omrijden, alternatieve routes vinden, rekening houden met extra reistijd… Hopelijk zo min mogelijk file, ergernissen en ellende. En daar dragen we met zijn allen aan bij! Want alhoewel het geen pretje is dat de Velsertunnel zo lang afgesloten is, we moeten er maar het beste van maken! Hoe? Stap 1 is op de hoogte blijven van de verkeerssituatie. Hoe u dat kunt volgen in die mega stroom van informatie? Dat sommen we voor u op in dit lijstje:

1. Actuele routeplanner op HERE.com

Volgens de aanbevelingen van Rijkswaterstaat is HERE.com de enige routeplanner die op het moment de afsluiting van de Velsertunnel in acht neemt. Andere navigatie en routeplanners schijnen dit nog niet te hebben. Gebruik daarom de kaarten van deze website om uw meest actuele route uit te stippelen! We verwachten ook wel dat andere routeplanners deze afsluiting op gaan nemen in hun kaarten aangezien het zo lang zal duren. Update daarom uw TomTom kaarten regelmatig en vergeet vooral niet de verkeerssituatie te checken vòòr u op weg gaat.

2. Velsertunnel Facebook pagina’s volgen

Updates ontvangen in uw eigen Facebook feed? Appeltje, eitje… Er zijn meerdere Facebook pagina’s die zich volledig richten op het informeren over de situatie rond de Velsertunnel:

– Van de laatste updates over de werkzaamheden, weetjes en officiële informatie van Rijkswaterstaat volgt u deze Facebook pagina.

– Ook is sinds deze week de Facebook pagina “Velsertunnel Update” in het leven geroepen, door Holland Media Combinatie (uitgever van oa. het Noordhollands Dagblad).

– Ook Van A naar Beter heeft een eigen Facebook pagina waarmee zij burgers op de hoogte houden.
Uw Facebook pagina over de Velsertunnel ook in dit rijtje? Neem contact met ons op via het contactformulier.

3. SMS Alert van Rijkswaterstaat

Een veelgevreesd probleem is natuurlijk een ongeluk of andere incidenten op de A9 in en rond de Wijkertunnel, een van de belangrijkste alternatieve routes van de Velsertunnel. Om op de hoogte te zijn van grote hinder op dit traject heeft RWS een speciale SMS-dienst in het leven geroepen. Het goede nieuws: deze is gratis! We hebben ons zelf ook net aangemeld, maar de dienst nog niet inhoudelijk kunnen testen. Wanneer we hier in de komende weken meerdere berichten van binnen hebben gekregen zullen we een review gaan plaatsen! Hoe je de SMS-alerts ontvangt? Sms ‘A9 aan’ naar 3669.
4. Volg de camerabeelden

Op IJmondbereikbaar staan sinds deze week actuele verkeersbeelden van de situatie op 11 punten langs de routes in en rond Beverwijk, Heemskerk en IJmuiden. Handig om te checken voor u op weg gaat! Zo ziet u meteen hoe druk het nu echt is op bepaalde punten, zoals bij het knooppunt Velsen of langs de Parallelweg. http://ijmondbereikbaar.nl/camerabeelden/

5. Onze website velsertunnel-dicht.nl!

Last but certainly not least: onze website! We zullen de komende maanden weetjes, updates en andere informatie blijven delen. Houd er wel rekening mee dat deze website gerund wordt door één persoon in vrije tijd, en dat we daardoor niet altijd 100% up to date kunnen zijn – puur vanwege een gebrek aan resources 😉 Interesse om ook een keer iets te schrijven voor ons blog, of heb je manieren om ons te kunnen sponsoren zodat we deze website in de lucht kunnen houden? We horen het graag! Neem dan contact met ons op via de contact pagina.