velsertunnel

Velsertunnel verkeersinformatie

Onderstaande widget van Routenet geeft een vlug overzicht van de huidige files. Zo ziet u snel hoe druk het is op de weg en of u onderweg in de buurt van de Velsertunnel op de A22 of richting de A9 file kunt verwachten.

Handige verkeersinformatie

Ook zijn er andere handige websites die elk moment van de dag een compleet fileoverzicht geven, zoals de website van de ANWB en Verkeerplaza, waar u direct kunt zien of er problemen zijn op de A22 of A9. Ook handig: De camerabeelden op de IJmond bereikbaar website, zo zie je of jouw route in de regio al voor of na de snelweg vast staat: ijmondbereikbaar.nl/camerabeelden. Super handig!

Heeft u zich bovendien al geabonneerd op de A9 SMS dienst van Rijkswaterstaat?
Ontwijk de spits

Staat er veel file in de ochtendspits? Heeft u er dan weleens aan gedacht om bijvoorbeeld de eerste uurtjes thuis te werken (mocht uw werk dat toelaten natuurlijk)? Zo kan veel tijd bespaard worden, die u anders in de file verspilt. Bovendien is het beter voor het milieu om buiten de spits te rijden, stilstaan met de motor aan of stapvoets door de file kachelen zorgt voor onnodig veel uitstoot.
Handige verkeer apps

Inmiddels geven alle online navigatie apps actuele informatie over de situatie rond de alternatieve routes, zoals Google maps, Apple maps, Maps.me… U kunt zich hiermee dus prima laten omleiden, maar let vooral op de borden rond de keerlussen. Ook handig is Flitsmeister, want ook rond de omleiding wordt nog regelmatig geflitst! Kent u nog een andere handige navigatie app? Laat het ons dan vooral weten!

UPDATE 20-12-2016 17:00 UUR:

De datum van de heropening is bekend! Lees hier wanneer de Velsertunnel precies open gaat!