Routeplanner en navigatie

Op de A22 verandert veel in 2016. Eind 2015 zijn de afritten bij Beverwijk aangepast, en met de renovatie van de Velsertunnel is er een hoop aan de hand op de routes rond de A22 en A9. Om goed voorbereid op weg te gaan raden we u aan een routeplanner te gebruiken. Rijkswaterstaat heeft een aantal alternatieve routes georganiseerd, welke u vindt op onze pagina met aangepaste routes.

Routeplanner, plan uw route op de A9 en A22

Rijkswaterstaat heeft afspraken gemaakt met HERE maps om het verkeer rond de Velsertunnel actueel in beeld te brengen. Deze routeplanner zou dus prima moeten werken tijdens de werkzaamheden:

Inmiddels zijn ook Google Maps, Apple maps en Maps.me bijvoorbeeld prima te gebruiken aangezien ook deze de omleidingen hebben opgepikt.

Navigatie kopen

Liever een routeplanner bij de hand in de auto? Dan is het goed om een Tomtom of andere navigatie te overwegen om altijd en overal uw route te kunnen plannen. Belangrijk voor het veranderende wegennet rond de Velsertunnel is het om uw kaarten regelmatig bij te werken, zodat er de actuele informatie op weergegeven wordt! Een navigatiesysteem koopt u eenvoudig en betrouwbaar online bij bijvoorbeeld bol.com:

Realtime navigatie onderweg

Sommige top navigatie systemen staan in verbinding en signaleren zelfs files en omleidingen! Dat is helemaal handig wanneer er regelmatig files op uw route zijn of zoals nu met de Velsertunnel, er wegwerkzaamheden zijn. Ook wordt u meestal gewaarschuwd over de maximale snelheid en wanneer er flitspalen langs uw route zijn. Voorkom boetes, kilometers omrijden en verdwalen met een navigatiesysteem om uw route te plannen op een veilige manier.

Let op: uw mobiel is enkel handig als navigatie of routeplanner te gebruiken wanneer u deze in een standaard vast kunt zetten aan het dashboard. U dient ten alle tijde uw handen vrij te houden voor het autorijden! Stel uw route in vòòr u de weg op gaat en zoek een parkeerplaats op als u aanpassingen wilt doen. Veilige reis!