velsertunnel-onderhoud

Velsertunnel Renovatie 2016

In 2016 staat groot onderhoud gepland voor de Velsertunnel, waardoor deze tunnel voor langere periode gesloten zal zijn. Vanaf 15 april is de Velsertunnel gesloten voor 9 maanden. Wat gaat er nou eigenlijk veranderen aan de Velsertunnel en waarom moet de tunnel zo lang dicht?

Velsertunnel Infographic

Rijkswaterstaat heeft een infographic gemaakt die toelicht wat de verbeteringen zijn aan de Velsertunnel. Veiligheid staat voorop in de grote renovatie van 2016. Zo wordt de vernieuwde tunnel beter te monitoren, zodat deze door RWS beter te besturen/bedienen is. De verlichting wordt verbeterd, de doorrijhoogte vergroot, asbest verwijderd en er komt een groot bluswater reservoir voor calamiteiten.

renovatie_velsertunnel_2016
Infographic van Rijkswaterstaat over de verbeteringen aan de Velsertunnel tijdens de renovatie 2016

 

Ingrijpende aanpassingen

Zoals u hierboven ziet zijn het nogal ingrijpende aanpassingen aan de tunnel, die niet in een nachtje gemaakt zijn. Daarom zal de Velsertunnel 9 maanden gesloten worden. Niet alleen om alle aanpassingen te kunnen doen, maar ook om uitgebreid te kunnen testen of alle aanpassingen naar behoren werken en alle veiligheidsmaatregelen in orde zijn. De renovatie begint in april 2016. Meer informatie over precieze data vindt u binnenkort onder nieuws en raadpleeg de alternatieve routes om de hinder zoveel mogelijk te omzeilen.

Enkele voordelen van de renovatie op een rij

De voordelen die de renovatie uiteindelijk op moet leveren zijn onder andere:

– Een veiligere Velsertunnel, doordat de vluchtroutes verbeterd worden, er betere verlichting komt en een groter bluswater reservoir is voor als er brand uit breekt in de tunnel.

– Betere verkeersdoorstroming. Doordat de tunnelhoogte wordt vergroot zul je niet zo vaak meer als nu last hebben van vrachtwagens die te hoog zijn waardoor de tunnel regelmatig dicht gaat. Ook kan de tunnel beter gemonitord worden door Rijkswaterstaat zodat de doorstroming vloeiender wordt geregeld op afstand.

– Klaar voor de toekomst. Door nu een grote grondige renovatie uit te voeren is de Velsertunnel klaar voor de toekomst en zal er voorlopig weinig onderhoud meer nodig zijn.

UPDATE 20-12-2016 17:00 UUR:
De datum van de heropening is bekend! Lees hier wanneer de Velsertunnel precies open gaat!