wybertjes-velsertunnel

Q&A Wanneer gaat de Velsertunnel weer open?

We kunnen allemaal niet wachten tot het zover is: dat de historische Velsertunnel na de grote renovatie weer open gaat! Sinds de dagen korter zijn en de spits alsmaar langer liegen de filecijfers er niet om… De vraag is maar of het heropenen van de tunnel genoeg capaciteit biedt voor al die auto’s die hier dagelijks van noord naar zuid en andersom trekken. Hoog tijd voor een update over de opening van de tunnel!

Publieksdagen Velsertunnel 7 & 8 januari 2017

De allereerste keer (op de Velsertunnel Run na natuurlijk) dat we de tunnel in kunnen sinds de verbouwing zal op 7 of 8 januari al zijn! Helaas niet voor auto’s, maar wel voor voetgangers. Er wordt een rondleiding georganiseerd voor jong en oud, volgens Rijkswaterstaat een feestelijke gebeurtenis! De nieuwe features van de tunnel worden uitgelicht, zoals de nieuwe ventilatie, en er wordt gedemonstreerd met wat voor werktuigen de tunnel zoal verbouwd is in het afgelopen jaar. Wij willen hier zeker bij zijn, jij ook!? Inschrijven kan vanaf half december. De precieze datum is nog onbekend, maar houd het Facebook evenement in de gaten voor meer informatie hierover!

Update 8 december 21 uur: De Velsertunnel Publieksdagen waren na een uur al uitverkocht… Er waren 10 duizend (!!) kaarten te vergeven, voor beide dagen 5. Ik zat netjes om 12 uur klaar, lag de site eruit. Kom ik na mijn werk terug op de site; alles al weg. Wij hebben dus helaas naast de pot gepist.

Bij deze een OPROEP: heb je teveel kaarten besteld voor de publieksdagen? Gun ons er twee na 1,5 jaar lang trouw en volledig vrijwillig informatie over de tunnel delen……. Ahhh toee?!

Velsertunnel open in januari 2017

UPDATE 20-12-2016 17:00 UUR:
De datum is bekend! Lees hier wanneer de Velsertunnel precies open gaat!

Echt meer informatie dan de publieksdagen is er nog niet van Rijkswaterstaat. Op alle borden en informatie pagina’s (zoals deze) staat vooralsnog enkel januari 2017. Aangezien de tunnel begin januari al veilig genoeg is om ter voet de rondleidingen te organiseren verwachten we dat het dan echt niet lang meer zal duren…. Heb jij al meer informatie over de opening van de Velsertunnel? Laat het ons weten dan kunnen we ons bericht bijwerken! Informatie Rijkswaterstaat:

“Op dit moment wordt er nog aan de tunnel gewerkt. De exacte datum stelt Rijkswaterstaat vast zodra de openstellingsvergunning is verleend. Voordat de tunnel dan echt open kan voor verkeer moeten er nog werkzaamheden gebeuren. Het belangrijkste is het toegankelijk maken van de tunnel. Zo heeft Rijkswaterstaat op de A22/N208 tijdelijke wegen aangelegd, die aan de zuidkant de tunnel blokkeren. Om de Velsertunnel weer bereikbaar te maken, moeten die wegen eerst worden verwijderd.”

 

 

(advertentie)