velsertunnel-onderhoud

Velsertunnel run: Hardlopen door de Velsertunnel!

Volgens de laatste berichten loopt de renovatie van de Velsertunnel lekker op schema. Om dat te vieren én sportievelingen een kans te geven de vernieuwde tunnel van wel héél dichtbij te ervaren organiseert Rijkswaterstaat met SportConnection en SportSupport de Velsertunnel Run.

Wat is de Velsertunnel Run?

Voor één keer kun je door de Velsertunnel rennen. Een unieke kans om de vernieuwde tunnel te bewonderen! Er wordt een parcours uitgezet van Velsen naar Beverwijk, over een afstand van 7,68 km. Je komt niet alleen door de tunnel, maar ook langs Waterland, Beeckestein en eindigt op de Breestraat in Beverwijk.

Kan ik meedoen?

Er worden 5000 plaatsen beschikbaar gesteld voor de run. Of je mee kunt doen zal afhangen van jouw sportiviteit (kan en wil je überhaupt ruim 7km hardlopen?) en  het aantal inschrijvingen. Wees er snel bij dus! De inschrijvingen starten maandag 19 september. Meer informatie wordt vanaf 13 september gedeeld op: www.velsertunnelrun.nl. Let op! We ondervonden dat deze website nu nog helemaal niet werkt, dus pas na 13 september kijken ;-).

Open dag

Niet zo sportief maar wel de vernieuwde tunnel van dichtbij bekijken? Daar zitten wij ook op te wachten… Fietsen of wandelen lijkt ons ook erg leuk! Volgens de Facebook pagina van Rijkswaterstaat volgt er vòòr de heropening van de tunnel nog een open dag voor iedereen die interesse heeft.

(advertentie)Hoe lang is de Velsertunnel nog dicht?

Volgens de laatste berichten die wij volgden van Rijkswaterstaat moeten we blijven rekenen op januari voordat de tunnel weer heropend wordt. Niet alleen de bouwtechnische zaken moeten zijn afgerond, maar daarna volgt er nog een periode waarin al het personeel in en rond de tunnel goed getraind moet worden. Ook de hulpdiensten moeten getraind worden in alles wat er rond de tunnel kan gebeuren, om ervoor te zorgen dat de nieuwe Velsertunnel 100% veilig in gebruik kan worden genomen. Dat wordt dus nog wel even doorbijten voor ons filerijders

(advertentie)

De Velsertunnel Run was een groot succes, bekijk onderstaande video van NH Noord-Holland en de pagina van de organisatoren voor alle highlights en foto’s: facebook.com/velsertunnelrun/