Velsertunnel nieuws

Velsertunnel-dicht.nl gaat dicht

Beste lezers, toevallige bezoekers, fans…

De renovatie van de Velsertunnel is inmiddels ruim 2 jaar geleden. Natuurlijk is de Velsertunnel nog steeds weleens dicht, wanneer er een te hoge vrachtwagen voor staat, een ongeluk gebeurt of er onderhoud wordt uitgevoerd. We zijn zelf met andere projecten bezig en zitten al een tijd niet meer bovenop de calamiteiten in de Velsertunnel. Vandaar dit bericht: Velsertunnel-dicht.nl gaat dicht! Deze website zal inhoudelijk niet meer bijgewerkt worden.

Continue reading Velsertunnel-dicht.nl gaat dicht

Wegwerkzaamheden rond opening Velsertunnel 13-19 januari

Nu we allemaal uitkijken naar het grote moment dat de Velsertunnel weer geopend wordt moeten we wel rekening houden met wegwerkzaamheden. De tunnel is in alle richtingen nog afgesloten, mede door de verbindingswegen die aangelegd zijn om het verkeer alternatieve routes te bieden. Voordat de tunnel open kan moeten deze wegversperringen dus weer netjes opgeruimd worden. Rijkswaterstaat publiceerde zojuist een bericht met alle informatie over deze werkzaamheden.

Continue reading Wegwerkzaamheden rond opening Velsertunnel 13-19 januari

Velsertunnel open: bekendmaking datum!

Lieve mensen het is zover…. DE DATUM IS BEKEND! De meest gehoorde en gelezen vraag van afgelopen weken is toch echt geweest “Wanneer gaat de Velsertunnel weer open?!” Tot op heden wisten we enkel januari 2017, maar nu is de dag zojuist door Rijkswaterstaat bevestigd:

velsertunnel-open-16-januari
Bevestiging van Rijkswaterstaat met de datum van de opening Velsertunnel

Continue reading Velsertunnel open: bekendmaking datum!

Q&A Wanneer gaat de Velsertunnel weer open?

We kunnen allemaal niet wachten tot het zover is: dat de historische Velsertunnel na de grote renovatie weer open gaat! Sinds de dagen korter zijn en de spits alsmaar langer liegen de filecijfers er niet om… De vraag is maar of het heropenen van de tunnel genoeg capaciteit biedt voor al die auto’s die hier dagelijks van noord naar zuid en andersom trekken. Hoog tijd voor een update over de opening van de tunnel!

Continue reading Q&A Wanneer gaat de Velsertunnel weer open?

Velsertunnel run: Hardlopen door de Velsertunnel!

Volgens de laatste berichten loopt de renovatie van de Velsertunnel lekker op schema. Om dat te vieren én sportievelingen een kans te geven de vernieuwde tunnel van wel héél dichtbij te ervaren organiseert Rijkswaterstaat met SportConnection en SportSupport de Velsertunnel Run.

Wat is de Velsertunnel Run?

Voor één keer kun je door de Velsertunnel rennen. Een unieke kans om de vernieuwde tunnel te bewonderen! Er wordt een parcours uitgezet van Velsen naar Beverwijk, over een afstand van 7,68 km. Je komt niet alleen door de tunnel, maar ook langs Waterland, Beeckestein en eindigt op de Breestraat in Beverwijk.

Continue reading Velsertunnel run: Hardlopen door de Velsertunnel!

Wijkertunnel dicht door ongeval

SMS-A9-WijkertunnelZojuist ontvingen we een SMS bericht van de A9 SMS service dat er een ongeval gebeurd is in de Wijkertunnel. Inmiddels is er weer enige beweging in de tunnel mogelijk richting Haarlem, maar er is een fikse vertraging op de A9 richting Alkmaar: de tunnelbuis is nog gesloten. De vertraging loopt op tot meer dan een uur! Wees gewaarschuwd en als je nog op je werk bent; blijf daar nog even want nu gaan rijden heeft weinig zin. Uitwijkopties zijn de A8 en binnendoorwegen, maar die staan inmiddels ook aardig vast. Heel veel sterkte als je in de file staat!

UPDATE 18:00 uur:

De A9 richting Alkmaar is weer vrijgegeven, maar de verkeershinder is enorm. Raadpleeg je routeplanner of Flitsmeister voor de beste actuele route. Hoef je nog niet de weg op wacht dan nog een uurtje om de vertraging voor jezelf te minimaliseren. Op de A9 richting Haarlem is geen vertraging meer.

Opfriscursus gedrag in het verkeer

Waarom het steeds zo’n ellende is op de A9 en A8, rond de Coentunnel en Wijkertunnel, tijdens de Velsertunnel renovatie? Een ding is zeker: de alternatieve routes zijn meer belast vanwege de afgesloten Velsertunnel. Maar in het begin van de afsluiting hadden we daar iets minder last van dan nu. Een verklaring is dat veel mensen toch weer tijdens de spits gaan reizen, omdat het de afgelopen weken best mee leek te vallen. Maar juist viel het mee dóórdat er o.a. veel mensen buiten de spits zijn gaan reizen. Feit blijft dat we nog 8 maanden lang met de omleidingen en files te dealen hebben. De stemming op de Facebook pagina van RWS is vooral dat er weinig aan de hand zou zijn als iedereen zich nou eens voorbeeldig zou gedragen in het verkeer. En dat is een statement waar wij ons wel in kunnen vinden. Hoog tijd voor een opfris cursus gedrag in het verkeer! Let je op?

Continue reading Opfriscursus gedrag in het verkeer

Q&A Hoe blijf ik op de hoogte tijdens de Velsertunnel renovatie?

We tellen af…. De Velsertunnel is dicht…. of bijna – ligt er net aan wanneer u dit precies leest. De 9 maanden in het teken van omrijden, alternatieve routes vinden, rekening houden met extra reistijd… Hopelijk zo min mogelijk file, ergernissen en ellende. En daar dragen we met zijn allen aan bij! Want alhoewel het geen pretje is dat de Velsertunnel zo lang afgesloten is, we moeten er maar het beste van maken! Hoe? Stap 1 is op de hoogte blijven van de verkeerssituatie. Hoe u dat kunt volgen in die mega stroom van informatie? Dat sommen we voor u op in dit lijstje:

Continue reading Q&A Hoe blijf ik op de hoogte tijdens de Velsertunnel renovatie?

De week voor de afsluiting van de Velsertunnel

Ja ja, het is bijna zover. We tellen de dagen af naar de afsluiting van de Velsertunnel. En dat doen we niet door nog even oneindig door de tunnel te rijden, want deze is de komende week af en toe ook weer/al dicht. We sommen voor u op hoe het zit! (Let op: Deze planning is afgegeven door Rijkswaterstaat en vonden we via hun Facebook pagina. De disclaimer zegt, ” planning onder voorbehoud ” – we doen ons best u goed te informeren maar houd vooral ook op de weg de meest actuele omleidingen in de gaten!)

Maandag & Dinsdag 11-12 april – A22 dicht ri. IJmuiden t.h.v. Velsen

De A22 is deze twee nachten gesloten richting IJmuiden, ter hoogte van knooppunt Velsen. We nemen aan vanwege de laatste werkzaamheden om de keerlussen en calamiteitenbogen af te ronden. Een belangrijke aanvulling van RWS luidt:

“Vanaf dinsdagochtend 12 april 05.00 uur is er op de A22 één rijstrook beschikbaar voor verkeer dat vanaf de A9/Rottepolderplein naar IJmuiden gaat (en andersom). Dit blijft zo tijdens de hele renovatieperiode.”

Woensdag 13 april – A22 ri. Alkmaar dicht

Deze nacht is de A22 richting Alkmaar gesloten ter hoogte van Beverwijk. Dan dient u om te rijden via de Wijkermeerweg/Bazaar/A9!

Donderdag 14 april – Velsertunnel dicht ri. IJmuiden/Haarlem

Meer afsluitingen en omleidingen, de laatste nacht voor de grote Velsertunnel Renovatie! Van de RWS website:

” Donderdag 14 april is de Velsertunnel dicht in de richting van IJmuiden/Haarlem tussen 20.00 uur en 5.00 uur. Verkeer richting Beverwijk kan door de tunnel heen, verkeer naar IJmuiden/Haarlem rijdt via de calamiteitenbogen en de A9/Wijkertunnel. Vanaf ‘s ochtends 05.00 uur zijn de eerste twee tijdelijke verbindingswegen (keerlussen) bij de knooppunten Beverwijk en Velsen in gebruik. Ook zijn dan de tijdelijke extra rijstroken in de Wijkertunnel beschikbaar. De calamiteitenbogen zijn vanaf dat moment negen maanden lang, 24 uur per dag open. Verkeer uit IJmuiden richting Alkmaar kan vanaf dat moment de omleidingsroute gebruiken die negen maanden geldt:

  • Verkeer uit IJmuiden rijdt eerst over de A22 in zuidelijke richting naar knooppunt Velsen. Daar neemt u de zuidelijke tijdelijke verbindingsweg (keerlus) die u naar de A9 en de Wijkertunnel leidt. U blijft op de A9.
  • Van Alkmaar naar IJmuiden rijdt het verkeer via de A9/Wijkertunnel naar de zuidelijke calamiteitenboog.”

Vind hier het complete bericht terug. We krijgen meer en meer een belastingdienst gevoel “Leuker kunnen we het niet maken”  maar ook niet echt makkelijker…..

Wijkertunnel en keerlussen open

De Wijkertunnel heeft in de afgelopen weken een extra rijstrook gekregen; dat is een geruststelling. De calamiteitenbogen en keerlussen zijn vanaf donderdag dus open. Met name deze twee maatregelen moeten het verkeer in goede banen gaan leiden vanaf vrijdag 15 april.

 

Wees u ervan bewust dat het de komende weken zoeken wordt naar uw meest ideale route, tenminste dat gaan wij wel doen! Experimenteer met verschillende routes, vertrektijden en vervoersmiddelen om uit te vinden wat voor u nu de beste opties zijn. Blijf op de hoogte via onze website!

Ongeval bij de Velsertunnel

Het is een roerige week rond de Velsertunnel. Vorige week gebeurde er al diverse ongelukken en zelfs een schietincident, zojuist lazen we een bericht dat de Velsertunnel nu (5 april +/- 13 uur) dicht is richting IJmuiden door een ongeval. De tunnel is gesloten in zuidelijke richting (Alkmaar-IJmuiden), het verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenbogen.

Over slechts 2 weken gaat de Velsertunnel 9 maanden dicht. Lees er alles over op onze website. De alternatieve routes worden binnenkort geupdate met de recentste materialen die we op de site van Rijkswaterstaat voorbij zien komen. Op deze pagina vind je een actueel overzicht van de situatie en omrijtijden rond de tunnel. Deze actuele verkeerskaart willen we graag op onze site zetten, maar we hebben nog geen code ontvangen om deze erop te kunnen zetten. Kom gauw weer eens terug bij ons voor alle Velsertunnel informatie!