Velsertunnel dicht eerste week van December

Opletten dames en heren. Het is weer zover, komende week, de eerste week van december, gaan de Wijker- en Velsertunnel weer geregeld dicht. Met name ’s nachts voor werkzaamheden, maar het is niet uitgesloten dat we er overdag ook een beetje hinder van kunnen ondervinden. Bijvoorbeeld doordat we er weer standaard maar 70 mogen rijden. Dat 70 rijden is overigens voor de veiligheid van de wegwerkers die rond de Velsertunnel aan het werk zijn.

Maandagnacht zal de Velsertunnel naar verwachting in beide richtingen helemaal dicht zijn. Omrijden moet dan via de Wijkertunnel. Het asfalt van de Noorderweg wordt dan vervangen. 1 t/m 4 december is de tunnel richting Ijmuiden/Haarlem afgesloten en dient u ook om te rijden via de Wijkertunnel. De andere richting is dan wel open met één buis.

Calamiteitenboog normaal gebruikt

De calamiteitenboog zal de komende tijd niet meer standaard open zijn, maar alleen nog bij verkeershinder/calamiteiten. Dus alleen als het bij de Velsertunnel vast loopt. Tijdens de werkzaamheden in de avonden en nachten zal hij dus wel open gaan!

 

Rijkswaterstaat kan trouwens in de komende week natuurlijk nog besluiten de tijden en dagen anders aan te pakken vanwege het weer of andere zaken. Houd dus de informatie op hun website goed in de gaten! Goede reis en geniet van de laatste dagen van november.