Webcam van ijmondbereikbaar.nl Velsertunnel

Wist u dat… handige informatie over de Velsertunnel

Omdat de Velsertunnel voor mensen in de IJmond een belangrijke verkeersader is willen we graag zoveel mogelijk over de tunnel, en met name het verkeer, weten. Daarom gingen wij weer voor u op zoek naar meer info. Wist u bijvoorbeeld dat Rijkswaterstaat een Facebook pagina heeft waar allemaal Velsertunnel nieuws op gedeeld wordt? En dat er webcams hangen op de A22 die op de Velsertunnel gericht zijn? Hieronder delen we de links naar deze handige bronnen.

Facebook pagina Velsertunnel

Rijkswaterstaat heeft een tijdje terug een Facebook pagina in het leven geroepen om ook via dit Social Media kanaal mensen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de renovatie van de Velsertunnel in 2016. Aangezien de tunnel voorlopig nog niet dicht is gaat het niet over de voortgang, maar juist over de voorbereidingen op de tijd dat de Velsertunnel dicht gaat. Zo kun je, net als via onze website, je vast een beetje voorbereiden op de renovatie. Niet alleen deelt Rijkswaterstaat op Facebook informatie over alternatieve routes en wanneer de Velsertunnel (maar ook Wijkertunnel) af en toe gesloten is voor onderhoud, maar ook organiseren ze zo nu en dan ‘een kijkje in de keuken’ voor inwoners van Beverwijk en omgeving. Zo was er in Juni een heuse Velsertunnel safari waar 70 mensen bij waren! Jammer dat we dat gemist hebben… Nu volgen we de Facebook pagina op de voet om niks te missen. Handig om te volgen!

Klik hier om naar de Velsertunnel Facebook pagina te gaan

Verkeer webcams Velsertunnel / A22

Zien of een gemelde file rond de tunnel al is opgelost? Dan kunt u tegenwoordig ook op de webcam gluren! Op de website van IJmond bereikbaar zijn 6 webcambeelden te zien, van beide kanten van de A22 Velsertunnel Noord en Zuid, van de A22 Beverwijk West en Oost, de N208 Velserbroek en de Amsterdamseweg ten hoogte van Velsen. Handig om te zien hoe ver een file of andere gebeurtenis de wegen rond de Velsertunnel verhindert!

Klik hier om naar de handige verkeersbeelden te gaan